konuşmacılar

Selçuk Altun
Selçuk Altun 1950’de Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. 1969’da Samsun Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra Robert Kolej Yüksek Okulu İş İdaresi Bölümü’ne girdi. 1973’de Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdi, 1974’te aynı yerde yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. 1974-2004 döneminde iş yaşamını özel sektörde sürdürdü. Emekliye ayrıldığında Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Banka iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Bibliyofil ve koleksiyonerdir. 2000’den itibaren 9 roman ve 3 deneme kitabı yayımlanmış; 3 romanı 11 yabancı dile çevrilmiştir. Gazete ve dergilere edebiyata dair denemeler yazmaktadır. Kitaplarından elde edilen gelir, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesindeki bir burs fonuna aktarılmaktadır. 15 yıldır Vakıf Mütevelli Heyeti üyesidir.
Ali Bayraktar
1994 Yılında ortağı Kıvanç Işık ile birlikte ARTTEK’i kurdular. Türkiye’de post prodüksiyon sektörünün bilgisayar ile üretim yapmaya başlaması da bu zamanda başlamıştır. Bilgisayarların tv yayıncılığında da başrolü alacağının öngörüsüyle o alanda yazılım üretecek ISOFT 2001 yılında kuruldu. Eurovison şarkı yarışmalarında ve Türkiye’deki seçimlerde, verilerin görselleştirilmesi konusunda önemli projeleri hayata geçirdiler. Dijital alandaki gelişmelerin içerik üretimindeki etkileri üzerine 23 senelik tecrübelerinin ışığında 5 sene önce başlangıçta sinema filmlerine ortak yapımcı firma olmak ve temelde içerik üretme hedefiyle, İSTANBUL DİJİTAL (ID) firmasını kurdular. ID, teknolojik gelişmeler ve yeni mecralar üzerine odaklanarak insanların hikayelerini anlatmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Kısa sürede 6 art-house sinema filmine ortak yapımcı oldular. Yeni projeler üzerinde düşünmeye, çalışmaya devam etmekteler.
Ayşin Işıkgece
Ayşin Işıkgece, 1990 yılında Haccettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde 1992 yılında yüksek lisansını tamamlayan Işıkgece, 1991 yılında GİMA A.Ş’de Satınalma Uzmanı olarak göreve başladı. Işıkgece, 1996 yılında Metro Cash & Carry’e Satınalma Asistanı olarak katıldı, sırasıyla Gıda Satınalma Müdür Yardımcısı, Gıda Satınalma Müdürü görevlerinin ardından 2001 yılında Gıda Kategori Müdürü oldu. Ayşin Işıkgece, 2006 – 2016 yılları arasında Metro Cash & Carry’de Taze Gıda Grup Müdürü olarak görev yaptı. Organize Perakende Mağazacılığında yürüttüğü ulusal ve uluslararası projelerle adından söz ettiren ödüllü direktör Ayşin Işıkgece Aralık 2016 itibari ile CarrefourSA bünyesinde Gıda Kategori Direktörü ve İcra Kurulu üyesi olarak göreve başlamıştır.
Yrd. Doç. Dr. Berat Haznedaroğlu
Dr. Haznedaroğlu lisans eğitimini 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde tamamlamış olup, 2005 yılında Villanova Üniversitesi’nden yüksek lisans, 2010 yılında Kaliforniya Üniversitesi-Riverside’dan doktora derecelerini almıştır. Uygulamalı mikrobiyoloji, biyoteknoloji ve fonksiyonel genetik alanlarında uzmanlaşan Dr. Haznedaroğlu doktora sonrası çalışmalarını Yale Üniversitesi’nde tamamlayarak Türkiye’ye geri dönüş yapmıştır. Dr. Haznedaroğlu, TÜBİTAK, NSF, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İngiliz Bilimler Akademisi tarafından fonlanan projelerinde mikroalg ve siyanobakterilerin sistem biyolojileri üstünde çalışmakta olup gıda, ilaç, enerji, ve çevre alanlarında ürün ve uygulama geliştirmektedir. Yakın zamanda FABED Eser Tümen Araştırma Ödülü, Royal Society Newton Fellowship ile ödüllendirilen Dr. Haznedaroğlu halen Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde yardımcı doçent olarak görev yapmakta olup; İstanbul Mikroyosun Biyoteknolojiileri Ar-Ge Merkezi direktörlüğü, ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.
Prof. Dr. Biray Kolluoğlu
Biray Kolluoğlu Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde görev yapmaktadır. 1989 Lisans derecesini yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, master dereceisi Lancaster Sosyoloji Bölümün’nden 1994 yılında, doktorasını Amerika Birleşik Devletleri’nde Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 2002 yılında almıştır. 2004 yılında Berlin Wissenschaftskolleg’de doktora sonrası çalışma yapmış olup ilgi alanları arasında şehir sosyolojisi, tarihsel sosyoloji, mekan ve hafıza sosyoloji alanlarında çalışmaları vardır. İstanbul’da mekansal ve sosyal ayrışma, kapalı siteler, kentsel dönüşüm projeleri, Doğu Akdeniz liman kentleri, Türkiye’de sivil toplum hareketleri konularında araştırmalar yürütmüş olan Kolluoğlu’nun bu konularda yayınladığı makaleleri ve derlediği kitapları bulunmaktadır.
Birgül Küçükönder
Birgül Küçükönder Boğaziçi Üniversitesi 1984 Ekonomi mezunudur. Finans, tekstil, beyaz eşya, endüstriyel ürünler ve enerji sektörlerinde üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Türkiye’de ilk forward işlemlerini gerçekleştiren ve portföy yönetimi sistemini ilk kuran bankacılardandır. Saudi American Bank Türkiye, Citibank N.A. Türkiye ve Türkiye’de bankacılık sektöründe “total quality” kavramını ilk uygulayan BankEkspres’in kuruluş ve büyüme dönemlerinde hazine, yatırım bankacılığı, proje finansmanı ve bireysel bankacılık alanlarında yöneticilik yapmıştır. Bilahare Türkmen Holding A.Ş. ‘de, CFO ve Country Holding Officer olarak Electrolux A.Ş. Türkiye’de ve Soyak Enerji Grubu’nda finans, bütçe, hukuk, proje finansmanı, yatırım projeleri fizibilitesi ve yönetimi , şirket birleşme ve satın almaları, bilgi işlem, satış ve pazarlama, insan kaynakları, kurumsal kalite alanlarında üst düzey yöneticilik ve Yönetim Kurulu Üyeliği tecrübesi olan Birgül Küçükönder halen büyümekte olan şirketlere Yönetim Kurulu Danışmanlığı yapmaktadır. BUKAL “Boğaziçili Kal” Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu’nun kurucu üyesidir.
Prof. Dr. Cem Ersoy
Cem Ersoy BS ve MS derecelerini 1984 ve 1986 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden aldı. 1984 ve 1986 yılları arasında NETAŞ A.Ş.’de Ar-Ge Mühendisi olarak çalıştı. 1992’de, şimdi NYU'nun parçası olan, Polytechnic University, New York Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden doktora derecesini aldı. O tarihte girdiği, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde, şu anda Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. 65 lisansüstü öğrencisinin tez danışmanlığı, 30+ destekli araştırma projesi yürütücülüğü ve 200’den fazla uluslararası hakemli yayın yapmıştır. Halen 20 lisansüstü öğrencisi ile birlikte, çevresel zeka, yaygın sağlık, akıllı evler, akıllı şehirler, nesnelerin İnternet'i, yeni nesil hücresel ağlar, çok katmanlı servis-tabanlı hareketli bulut sistemleri ve yeni nesil yazılım tabanlı ve yeşil ağ teknolojileri konularında araştırmalarına devam etmektedir. Halen Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, TETAM (http://tetam.boun.edu.tr)'da yürütülen Teleiletişim ve Enformatik Teknolojileri konularında Türkiye'deki en büyük doktora öğrencisi yetiştirme projesinin ve Avrupa Topluluğu tarafından desteklenen Şefkatli Bilişim (H2020 Affectech) projesinin yürütücülüğünü yapmaktadır. Dr. Ersoy 2017 yılına kadar altı yıl IEEE Haberleşme Gurubu Türkiye başkanlığı yapmıştır, IFIP üyesidir. http://www.cmpe.boun.edu.tr/~ersoy/
Prof. Dr. Cem Say
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Cem Say, önce yapay zekanın “nitel uslamlama” ve Türkçe doğal dil anlama alanlarında, sonra da sonlu durumlu kuantum makineleri, olasılıksal bilgi işlem ve karmaşıklık kuramı konularında öğrencileriyle birlikte eserler verdi. Bir dönem ülkeyi meşgul eden davalardaki dijital delilleri inceleyip sahteliklerini ortaya çıkaran bilgisayar uzmanları arasında yer alan Say, Odatv internet sitesi ve Herkese Bilim Teknoloji dergisi gibi popüler yayın organlarına da katkıda bulunmakta ve açık dersler, radyo ve TV programlarıyla bilimin yaygınlaştırılmasına çalışmaktadır.
Cemre Narin
Çocukluk ve gençliğini İstanbul, Ürdün ve Amerika’da geçirdi. Üniversite eğitimini Washington D.C.’de, Georgetown Üniversitesi’nde Pazarlama ve Fransızca dallarında tamamladı. New York’ta ünlü yayınevi Hearst Publications’ın reklam bölümünde çalıştıktan sonra İstanbul’a döndü ve The Coca-Cola Company’de Stratejik Pazarlama departmanında görev aldı. Yürüttüğü projelerden biri sonucunda psikoloji okumaya karar verdi ve okul hayatına geri dönüp, Boğaziçi Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli psikoloji dergilerinde yazılar yazdı. Ortağı olduğu klinik dahil farklı merkezlerde uzman psikolog olarak çalıştı. Bu esnada ikinci çocuğunun dünyaya gelmesiyle çalışma hayatına kısa bir süre ara verdi ve hobi olarak yürüttüğü yemek konusuna profesyonel olarak eğildi. Vogue Türkiye’nin ilk sayısıyla birlikte sürekli olarak yemek yazıları yazmaya başladı. Vogue Türkiye ve yine aynı yayın grubu bünyesindeki Condé Nast Traveller Türkiye dergilerinin yemek editörü olarak görev aldı. Aynı zamanda İngiltere bazlı The World’s 50 Best Restaurants’ın Türkiye, Yunanistan ve Balkanlar bölge sorumlusu olarak organizasyonun bu bölgedeki elçisi. 2017’de üçüncüsü gerçekleşen YEDİ konferansının kurucu ekibinde. Bunların yanı sıra, restoran ve proje danışmanlığı yapmakta. 2014 senesinde yayınlanan, malzeme odaklı İçindekiler Tarif ve Fikir Kitabı’nın yazarı olan Cemre Narin, bugünlerde kitabın İngilizce yayınına hazırlanıyor.
Deniz Şaşmaz Oflaz
Deniz Şaşmaz Oflaz, Istanbul Pierre Loti Fransız Lisesi’nde eğitim gördükten sonra Paris / Nanterre Üniversitesi’nde gösteri sanatları ve sinema eğitimi almıştır. Eğitim hayatına devam ederken, eş zamanlı olarak 2005’ten itibaren Cannes, Berlin, Toronto gibi uluslararası film festivallerine katılıp film dağıtımı ve prodüksiyon ile ilgili tecrübe kazanmıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra 6 ay boyunca Canal+ şirketinin Comedie kanalında dış kaynaklar bölümünde çalışmış sonrasında Türkiye’ye dönüp Rfilm adlı bağımsız film dağıtım şirketinde profesyonel hayatına adım atmıştır. Üç senenin sonunda Medyavizyon adlı bir başka bağımsız film şirketinde Satış ve Proje müdürü olarak çalışmıştır. 2011’de Moviebox firmasına genel müdürü olarak görevine başlayan Deniz Şaşmaz Oflaz, Twentieth Century Fox filmleri ve firmada lisansları bulunan bağımsız filmlerin sinema dağıtımından, televizyon satışlarına, reklamdan pr çalışmalarına filmlerin A’dan Z’ye dağıtımı ile ilgilenmiştir. Bunun yanı sıra kardeş prodüksiyon şirketi Focus Film’in sinema filmi projelerinin geliştirilmesi ve yurtdışında ortak yapımcı bulma çalışmalarına destek olmuştur. Aralık 2016’dan beri BLUTV platformunda içerik alımı konusunda danışmanlık yapmaktadır. Kariyeri boyunca uluslararası film festivallerinden film hak alımı, ortak yapımcılık, film tamamlandıktan sonra filmlerin sinema dağıtım stratejileri ve televizyon kanallarına satışına odaklanmıştır.
Dilek Akyürek
Ortaokul ve Lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Dilek Akyürek, 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünden mezun olmuştur. Çalışma hayatına Admar Reklam ve Pazarlama Şirketinde başlamış, 1988 yılında IBM Türk Limited Şirketi’ne geçmiş , kurumsal firmalara çözüm oluşturma projelerini başarı ile yürütmüş, IBM Çözüm Ortaklığı bölümünün kuruluşunda aktif rol almıştır. 1999-2009 yılları arasında IBM Çözüm Ortağı Kota Bilgisyar’da Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmış, Kurumsal Kaynak Planlaması ve Yüksek Erişebilirlik çözümlerinin satışı ve uyarlanması süreçlerini yürütmüştür. Avnet Technology Solutions’un Türkiye’ye gelmesi ile distribütör tarafına geçmiş ve IBM bölümünü kurarak bayiler kanalı ile önemli projelerin gerçekleşmesinde aktif rol oynamıştır. 2012 yılında gsm sektörüne geçerek Mobiltel İletişim A.Ş’de, sonrasında TürkKep Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş’de Satış Direktörü olarak çalışmıştır. İş yaşamı süresince yurtiçi ve yurtdışı teknik ve beceriye yönelik çeşitli eğitimler almış; satış yönetimi, stratejik planlama, iş geliştirme, müşteri ilişkileri yönetimi, takım oluşturma, bayi ağı kurma ve yönetme, proje yönetimi alanlarında deneyim kazanmıştır. 2014 yılından beri Beltaş Beşiktaş Belediyesi İşletmecilik San. Ve Tic. A.Ş. de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.
Ercan Kesal
1959 yılında Avanos’ta (Nevşehir) doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Avanos’ta, lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İTİCÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji dalında yüksek lisans yapmıştır. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji Doktora eğitimine devam etmektedir. Uzak filmindeki oyunculukla başlayan sinema serüveni, 3 Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu’da filmlerinde senarist ve oyuncu; Vavien, Derin, Saç, Küf, Yozgat Blues, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Hükümet Kadın(1-2) ve Ben O Değilim, Bulantı, Yol Kenarı, Eksi Bir gibi filmlerde ise oyuncu olarak devam etti. Ulusal ve Uluslararası bir çok film festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo ödülleri aldı. Peri Gazozu, Evvel Zaman, Nasipse Adayız, Cin Aynası, Bozkırda Bir Geceyarısı, Zamanın İzinde ve Aslında isimli kitapları vardır.
Prof. Dr. Esra Battaloğlu
Esra Battaloğlu yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde, sırasıyla, 1989 ve 1992 yıllarında tamamlamıştır. Bu sürede ve sonrasında, University of California Los Angeles (UCLA) Patoloji bölümünde, Londra’da Guy’s Hospital Genetik bölümünde ve Birmingham Üniversitesi Biyokimya bölümünde (İngiltere) kısa süreli çalışmalar gerçekleştirmiştir. 1993 yılından beri laboratuvarında sinir sitemi hastalıklarına neden olan genler araştırılmaktadır. Herediter Motor ve Duysal Nöropati, diğer adıyla, Charcot-Marie-Tooth Hastalığı (HMSN-CMT) ve Herediter Spastik Paraparezi (HSP) hastalıklarının genetik tanısı konusunda ülkemizde genetik tanı çalışmalarını başlatmıştır. Bu hastalıklardan sorumlu yeni genlerin tanımlanması ile tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine ışık tutulması araştırmalarının başlıca hedefidir.
Evrim Tankuş Hakyemez
İzmir’de yemek yemeği hayatının odak noktasına oturtmuş bir ailede doğmuş şanslı bir İzmir kızı ve MamaMe'nin kurucu ortağıdır. Annesinin ve anneannesinin mutfağında yoğrulan damağı İngilizce İşletme eğitimi alıp senelerce kurumsal firmalarda çeşitli pozisyonlarda orta ve üst düzey yöneticilik yapmasına rağmen onu yeme içme sektörüne çekmiş ve Vedat Milor ile tanışması şarap ve yemek dünyasına girmesine vesile olmuştur. Damak tadının nasıl subjektif bir kavram olduğunu yemek alkol birlikteliğinin evren kadar derin olduğunu ve alternatifleri bilmeden doğruya ulaşılamayacağını ustasından öğrenmiştir. İyi bir yemek kitabı okuyucusu ve araştırmacısıdır. 2010 senesinden 2016 senesine kadar şarap sektöründe profesyonel olarak üst düzey yöneticilik yapmıştır. Bu süreç zarfında şarap sektöründeki görevinin yanında yine sektör ile ilgili çok sayıda projede yer almıştır. Şimdi MamaMe projesinin CEO'su olarak İstanbul'daki online tüketicileri sağlıklı ve sevgiyle yapılan anne yemekleri ile buluşturmaktadır.
Prof. Dr. Güven Alpay
Dr. Alpay 1942 yılında mimar Selanikli babadan ve ev hanımı anneden ikinci çocuk olarak Giresun’da dünyaya gelmiştir. Orta eğitimini ve lisans eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1964 yılında mezun olan Dr. Alpay, iki yıl avukatlık yaptıktan sonra Amerika’da lisansüstü ve doktora ünvanlarını Örgüt Teorisi alanında University of Southern California’dan (USC) almıştır. Daha sonra, yeni kurulan BÜ’de 1972 yılında İdari Bilimlerin İşletme Şubesinde göreve başlamıştır. 1- 1972 yılından itibaren kesintisiz olarak kendi alanında lisans, master ve doktora dersleri vermiş; birçok öğrenci ve bilim insanı yetiştirmiştir. Akademik çalışmaları yanında fakülte yönetim kurulu üyeliği (4 yıl), bölüm başkanlığı (7 yıl), dekanlık (6,5 yıl) ÜYK (12 yıl) ve senato (8 yıl) görevlerini yürütmüştür. Bu süre içinde Kaliforniya (UCLA), Berlin (Science Center), Japonya ve Bahreyn’de öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 2- 1973 yılı sonunda, BÜ Yönetim Kurulu ve Aptullah Kuran’ın görevlendirmesiyle Önlisans Yüksekokulu’nun (UBYO) kurucu müdürlüğünü yapmış, 3 yıl bu görevde çalışmıştır. 3- İşletme Bölümünde akademik çalışmalarını yürütürken kurucu Rektör Aptullah Kuran’nın daveti üzerine üniversitenin kurumsallaşma çalışmalarına katılmıştır. Rektör, idari sekreter ve idari personel ile merkezi yönetimi yeniden yapılandırmasına katkıda bulunmuş, yönetmeliklerin yeniden hazırlanmasında görev almıştır. Bu süre içinde Rektör’ün Ankara’daki faaliyetlerine de yardım etmiştir. Kuruluş dönemindeki (1972-82) ek görevlerini, Rektör Tezcan’ın çevre danışmanı olarak da (1979-82) sürdürmüştür. Fiziki gelişme ve Çevre Komisyonu başkanı olarak, Uçaksavar ve Hisarüstü projelerinin dosyalarını hazırlamış, Rektör ve idari sekreterle birlikte ilgili kurumlar, Başbakan ve konsey nezdinde sunular ve müzakereleri gerçekleştirmiştir. Bu arada S. Artemel ile Nafi Baba önprojesini başlatmış ve Hisarüstü Evleri Envanteri ile UNESCO ödülünü almıştır. 4- Birçok komisyonda çalışmış ve başkanlık yapmıştır. (Burs Komisyonu Başkanlığı, İntibak Komisyonu Başkan Yardımcılığı, İşçi İşveren Komitesi Başkanlığı vb.) 5- 2001 yılında Executive MBA programını kurmuştur. Bu görevde 8 yıl koordinatörlük görevini yürütmüştür. 6- Son 8 yılda Emeritüs olarak ders vermeyi ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir. İşletme Kulübünün 38 yıllık danışmanı ve onursal başkanıdır. Son yıllardaki yayınlarından örnekler: • Esen, A.; Alpay, G (2017): “Exploring the Impact of Firm-and Relationship-Specific Factors on Alliance Performance: Evidence from Turkey”, SAJ, 48(2) 11-21 (SSCI) • Dülger, M; Alpay G; Yılmaz, C; Bodur, M (2014): “How Do Learning Orientation and Strategy Yield Innovativeness and Superior Firm Performance”, SAJ, 45(2), 35-50. (SSCI) • Alpay, G; Bodur, M; Yılmaz, C; Büyükbalcı, M (2012): “How Does Innovativeness Yield Superior Firm Performance?” Innovation: Management, Policy and Practice, 14(1) 107-128. • Alpay, G; Büyükbalcı, M (2012): “Leveraging Multinational firm performance through the use of Diversified Top Management Teams”, Research on Workforce Diversity in a Global Society, Published by Business Science I&B Global PA. USA. • Alpay, G; Bodur, M; Yılmaz, C; Çetinkaya, S; Arıkan, A (2008): “Performance Implications of Institutionalization Process: Evidence from an Emerging Economy” Journal of World Business. (SSCL) • Alpay, G; Bodur, M; Ener, H; Taluğ, C (2005) “Comparing Board-Level Governance at MNEs and Local Firms: Lessons from Turkey.” Journal of International Management, 11(1) 67-86. (SSCI)
Prof. Dr. Leyla Pınar
İstanbul´da doğan sanatçı İstanbul Konservatuarı´nda keman, korno ve piyano eğitim gördü. Cemal Reşit Rey´in tavsiyesi üzerine Avrupa´ya gitti. Sırasıyla Padova-Cesare Pollini Konservatuarı, Poitiers Üniversitesi Müzikoloji Bölümü, Paris-Sorbonne Ecole des Hautes Etudes´de, Paris Ecole Normale de Musique ve Mons Konservatuarı’nda eğitim gördü. Klavsen dalında “Premier prix” aldı. Fransa´da JMF “Rencontres Musicales” ve “François Henri Clicquot” ödüllerini kazandı. Bruno Coltro, Solange Corbin, Antoine-Geoffrey Dechaume, Nadia Boulanger ve Robert Kohnen´in öğrencisi olup, ihtisaslaşmasını Santiago da Compostella´da Raphael Puyana, Venedik´te Kenneth Gilbert, Comminges´de J.P.Brosse, Michel Chapuis (org) ve Guildhall Music School´da Christopher Kite (forte piyano) ile kurslarda sürdürdü. Collegium Musicae Antiquae, Ensemble Mondial, I Fiamminghi, Holland Calefax, Brüksel Kraliyet Senfoni orkestraları ile solist olarak konserler verdi. Robert Kohnen ve Paul Dombrecht gibi barok müzik uzmanlarıyla Avrupa´da pek çok defa ikili konserler verdi. Ayrıca tüm Avrupa ülkeleri ve Amerika´da resitaller verdi. “Al Bustan”, “Anvers-I Fiamminghi in Campo”, “Uluslararası İstanbul Müzik Festivali”, “Brüksel-Printemps Baroque”, katıldığı festivallerden bazılarıdır. Cumhuriyetin 75. Yılı için davet edildiği New York-Birleşmiş Milletler binasında Çağdaş Türk bestecilerinin eserlerinden oluşan bir resital vermiştir. Fransa, Hollanda, İsviçre, Belçika ve Türkiye Radyo-TV´lerinde solo ve film müziği kayıtları bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni, İstanbul Radyo Oda ve İstanbul Filarmoni Oda, Eskişehir B.B. Senfoni Orkestraları ile birçok barok ve çağdaş konçertonun Türkiye´de ilk seslendirişini gerçekleştirdi. Ertuğrul Oğuz Fırat´ın kendisine ithaf ettiği Klavsen Konçertosu´nun dünya prömiyerini Ankara´da CSO ile gerçekleştirdi. Aynı eseri Brüksel Kraliyet Senfoni ile icra etti. Özellikle Fransız basını ve Avrupa müzik çevresinin dikkatini çeken ilk CD´si Fransa´da “Diapason” değerlendirmesi almış, çağdaş Türk bestecilerinin yapıtlarına yer verdiği bir diğer CD´si ise Cumhuriyet´in 70. Yılı için yapılmıştır. Sayısı 3 ile 50 kişi arasında değişen “İstanbul Barok” topluluğunu kurdu. Toplulukla beraber Türkiye ve Avrupa´nın pek çok ülkesinde 7 barok opera sahneleyip 1 dans gösterisi ve pek çok konser düzenledi. Topluluk Hollanda (2 kez), Belçika (4 kez), Lüksemburg ve Kıbrıs’a turneler düzenledi. İstanbul Barok bugüne kadar Purcell’in Dido&Aeneas ve Campra’nın L’Europe Galante operaları ile Pergolesi’nin Stabat Mater adlı eserinin arşiv CD’si şeklinde kayıtlarını gerçekleştirmiştir. Topluluğun son olarak 2011’de geleneksel müziğimizin Barok dönemdeki örneklerini içeren Osmanlı Barok adını verdiği CD kaydı Kalan Müzik’ten çıkmıştır. 1985 yılında İngiliz Devletinin davetlisi olarak, Londra´daki müzik kurumlarında İngiliz Barok müziği üzerine araştırmalar yaptı. Marmara Üniversitesi AEE’de, MSÜ Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi oldu. YTÜ Sanat Tasarım Fak. Müzik Bölümü Başkanlığı görevinde bulundu. Brüksel Kraliyet Konservatuarı´nda klavsen üzerine master class dersleri verdi. Halen Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nın Müdürüdür. Brüksel’deki son konserini dünyanın en önde gelen çalgı müzelerinden Brüksel Enstrüman Müzesinde müzeye ait 3 farklı tarihi klavsen ile veren Leyla Pınar, Avrupa Kültür Merkezi’ne (Centre de Culture Européenne) üye ve çalışmalarını halen Avrupa ve Türkiye´de orkestra, ensemble ve solo konserlerle TV, Radyo, CD ve DVD ortamlarında sürdürmektedir. Sanatçı bu sene 24’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Barok Festivali’nin Sanat Yönetmenidir.
Maksut Aşkar
İskenderun doğumlu Maksut Aşkar, turizm ve otelcilik okuduğu 9 sene içinde, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimi de aldı. Okul hayatı boyunca Q jazz club, emporio armani cafe gibi işletmelerde çalıştı. Mezun olduğunda ise Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı. Nupera’dan sonra, Hillside City Club’larda kendi işletmesinin yöneticiliğini yaptı. Maksut Aşkar, çalıştığı bu süre içinde lezzet tasarlama tutkusunu farklı projeler ile ifade etmeye çalıştı. Tasarladığı lezzetleri sergilerle örtüştürdü, karma sergilere dahil oldu ve solo sergiler açtı. Lezzetin tüm duyulara ifade ettiğini savundu. Bu ifade biçimi, yaptığı işlere yansıdı. Birçok önemli marka için lezzet danışmanlığı ve tasarım etkinlikler yaptı. Hillside Beach Club Fethiye, Sofa Otel, Bodrum Maçakızı Otel’e ve başka birçok işletmeye lezzetler tasarlayarak danışmanlıklarını yaptı. Son 6 senesini hayallerinin peşinden koşarak geçiren Maksut Aşkar, önce 2007- 2009 yılları arasında Multi, sonra da 2009-2012 yılları arasında LilBitz adında iki restoranla mutfaktaki yaratıcılığını kanıtladı. Deneyimlerini, Boğaziçi Üniversitesi sertifika programlarında paylaştı ve halen Özyeğin Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünde dersler vererek, kendisi gibi hayallerinin peşinden koşan gençlerle paylaşıyor. Son yıllarda şef ve işletmeci olarak görev aldığı “Sekizİstanbul” adlı restoranın ardından Salt Galata’da açtığı mekanı "Neolokal" ile Türk yemeklerine modern dokunuşlarla kendi sanatsal, minimal ve modern yorumunu kattığı muhteşem lezzetler sunuyor. Bir yandan da 24Kitchen'da yayınlanmaya devam eden ve Türk mutfağını modern haliyle dünyaya tanıtan “Lezzet Sanatı” ve " "Neolokal" programlarıyla TV izleyicisiyle buluşuyor. Maksut Aşkar, bu programıyla tasarımcı kişiliğini Türk mutfağının ana malzemeleriyle birleştirerek ortaya sürprizlerle dolu ve hiç denenmemiş yemekler çıkarıyor. O her gün yeniliklerin peşinde koşarak ve geleneksel Türk mutfağına modern dokunuşlar ekleyerek, yemek yapmanın ötesinde yepyeni lezzetler tasarlıyor.
Mehmet Akıncılar
Mehmet Akıncılar, Boğaziçi Üniversitesi’nde kampüsler arası ulaşımda kullanılmakta olan Bizero Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemleri’nin kurucusu ve sosyal girişimcidir. Aynı zamanda, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi ve öğrenci temsilciler kurulu fizik bölümü başkanıdır. İzmir’de çok küçük yaşlardan beri bisikletle ulaşımını sağlarken üniversiteyle birlikte İstanbul’un yokuşlarındaki ulaşım sorununu motosikletle çözmeye çalışmış ve Boğaziçi Üniversitesi Motosiklet Kulübü’nü kurmuştur. Sonraki 2 yıl boyunca başkanlık görevini üstlenirken yapılan sayısız organizasyonda ücretsiz motosiklet eğitimleri ve indirimli ekipman desteğiyle binlerce kişinin güvenli sürüş yapmasına olanak sağlanmıştır. Artan vergi oranları ve döviz kurları neticesinde motosikletin ulaşım çözümü olamadığını gördüğünde bisikletli ulaşım çözümleri üretmeye başlamış, 2015 yılında bu yana Bizero projesinde bisiklet kadrosu tasarımı ve üretimi, iki tekerli ulaşım araçlarının güvenliği, elektrikli araçlar, kilit ve güvenlik sistemleri ile paylaşım ekonomisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Mehmet Gürs
Mehmet Gürs, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu bünyesindeki, “Mikla” dahil, 18 başarılı işletmenin şefi ve ortağı olmasının yanı sıra bir çok kişi tarafından, İstanbul’un çağdaş lokantacılığını başlatan kişi olarak tanınıyor ve başlattığı vizyoner “Yeni Anadolu Mutfağı” ile de adından söz ettiriyor. Bu yaklaşımda, geleneksel ve gerçekten “asil” ürünlere saygı ile eski ve yenilikçi yöntemlerle yarının mutfağını yaratma çabası var. Yıllar boyunca odaklandıkları yoğun araştırmalar ve yaratıcı prosesler sonucunda, araştırmacı şefler, tam zamanlı bir Antropolojist, köylüler, anneler ve dedeler ile birlikte, bölgenin ürünleri, yöntemleri, alışkanlıkları hakkında derin bilgi birikimi ile geniş bir ağ oluştu. Tüm bu çalışmalar, toprağın gerçek sahipleri ve şehirlerdeki şefler arasında başarılı bir işbirliği ile sonuçlandı. Ve ödül olarak, 2015 yılında listeye 96. sıradan giren Mikla, 2016 yılında 40 sıra sıçrayarak 56. Ve 2017’de de tırmanışı sürdürerek 51. sıraya geldi. Mikla, listeye üç sene üst üste giren tek Türk restoranı oldu. Mikla ile birlikte, Gürs, rahat aile lokantası zinciri “numnum café & restaurant”, İtalyan lokantası “Trattoria Enzo”, yenilikçi self servis lokantası “Terra Kitchen” ve kahvecilikte yeni sayfa açan “Kronotrop Coffee Bar & Roastery” markalarını da işletiyor. 3. dalga kahvecilikte Türkiye’de lider konumunda yer alan Kronotrop’un kavurma ustaları ve baristaları, son iki senedir Türkiye’yi Dünya şampiyonalarında temsil ediyor. Buzzfeed ise Kronotrop’u ölmeden önce Dünyada görülmesi gereken 25 en iyi kahveci arasında sayıyor. İstanbul Yiyecek İçecek Grubu, Türkiye’de Gastronomi sektörünün öncüsü olarak yer almaya devam etmektedir. “Ocak 2017’de San Francisco Museum of Modern Art’ta (Modern Sanat Müzesi) konuşma yaptı. Gastronomi dergisi Lucky Peach’in Yayın Yönetmeni Chris Yang sordu, Mehmet Gürs yanıtladı. Daha sonra Mehmet Gürs’ün “Yeni Anadolu Mutfağı” olarak özetlediği yemeklerinin tadına bakıldı.” “Mikla’nın Mantısı San Francisco Museum of Modern Art’ta! San Francisco Museum of Modern Art’ta (Modern Sanat Müzesi) açılan sergi–restaurant, In Situ’nun şefi Corey Lee, dünyanın dört bir yanından en iyi şeflerin imzası haline gelen birer yemeği seçerek, tarifleri değiştirmeden kullanıp, bir menü oluşturdu. “Dünyanın En İyi 100 Restoranı” listesine girmeyi başaran restoranların şeflerinden destek alan Lee’nin menüsüne, Türkiye’den sadece Mikla’nın sumaklı ve füme yoğurtlu kuzu etli mantısı girdi. Menüde ayrıca Güney Fransa’daki Mirazur’un kinoa risotto’su, Lima’daki Central’in ahtapot yemeği, Noma’nın 2015 menüsünde yer alan kuzukulağı ve yoğurt tatlısı gibi yemekler bulunmaktadır.”
Mehmet Küçükönder
Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Emekli Öğretim Görevlisi Mehmet Küçükönder ‘77 , Üniversitede bulunduğu dönemlerde çok çeşitli projelerde görev almıştır. Ülkemizde ilk kez, 1984 yılında üniversite bünyesinde Halka Açık Bilgisayar kursları düzenlemiş, Hardware ve Software konularındaki bu kursları 15 yıl boyunca kesintisiz olarak devam ettirmiştir. Yine Ülkemizde ilk kez, bir üniversite bünyesinde mezunların çocuklarına yönelik çeşitli spor dalları ile bilgisayar ve İngilizce eğitimlerini içeren “Uygulamalı Yaz Okulu” programları başlatmış, Üniversite bünyesinde bir Şirket (KAMPÜS A.Ş.) kurulmasına öncülük ederek, iki yıl Genel Müdürlüğü’nü yapmış ve Üniversite içinde çeşitli projelerin başlamasını sağlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall (BTS)’de bulunan ve 1960’lardan beri çalışmayan “Norman&Beard-1913 model ORG”un tamir edilmesi için 1999 yılında kurulan ekibe liderlik etmiş, Robert Kolej zamanında “Balkanlar’ın en büyük Orgu” olarak tanımlanan Org’un tamirini başarıyla sonuçlandırmıştır. 2000 yılından günümüze kadar Org’un periyodik bakımını bizzat yapmaya devam ederek, Boğaziçi Üniversite’sinde Org Konserleri’nin devamlılığını sağlamaktadır. Üniversiteden ayrıldıktan sonra 2000-2008 yılları arasında Ernst&Young firmasında IT Manager olarak görev yapan Mehmet Küçükönder, 2002 yılında Ernst&Young ve Arthur Andersen birleşmesi sırasında Bilgi Teknolojileri (BT) organizasyonunun yapılanmasını yönetmiş, BT Birimi alt yapısı ile Risk Yönetimi ve Kontrol sistemlerinin oluşturulmasına liderlik etmiştir. Halen, BUMED Yönetim Kurulu Teknik Danışmanı olan Mehmet Küçükönder, yaşlıların güvenliği ile ilgili iki adet patent sahibi olup, “Enerji Tasarrufu” ve “Yetişkinler için Kolay Teknoloji Kavramları” konularında çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca, çok eski dönemlere ait çeşitli makine ve elektronik cihazların bulunacağı bir “Teknoloji Müzesi” kurma çalışmalarını sürdürmektedir. BUKAL “Boğaziçili Kal” Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu’nun kurucu üyesidir.
Melda Narmanlı Çimen
AFTER GRADUATING FROM GERMAN HIGH SCHOOL IN ISTANBUL, MELDA NARMANLI ÇİMEN EARNED HER B.A. DEGREE IN ENGLISH LANGUAGE AND LITERATURE AT BOSPHORUS UNIVERSITY AND THEN GOT A MASTER’S DEGREE IN BUSINESS ADMINISTRATION AT THE SAME UNIVERSITY. SINCE 1997, SHE HAS BEEN WORKING IN MAGAZINE BUSINESS STARTING WITH ‘ARREDAMENTO MİMARLIK’ IN BOYUT PUBLISHING GROUP. SHE’S CURRENTLY DIRECTING WELLKNOWN GLOBAL INTERIOR MAGAZINES ‘MAISON FRANÇAISE’, ‘ELLE DECORATION’, AND THEIR VARIOUS SUBTITLES IN TURKEY TOGETHER WITH THE WEEKLY ‘HELLO!’ MAGAZINE. FOR THE READERS IN SEARCH OF AFFORDABLE DESIGN IDEAS, SHE FOUNDED A LOCAL MAGAZINE ‘EVİM’ IN 2006 THAT BECAME THE NATIONAL BEST SELLING TITLE AMONG ALL CONSUMER MAGAZINES. MELDA NARMANLI ÇİMEN HAS SERVED AS A JURY MEMBER AND ADVISOR AT MANY DESIGN COMPETITIONS AND IS A MEMBER OF FIPP.
Prof. Dr. Murat Gülsoy
Murat Gülsoy, Boğaziçi Üniversitesi'nde Mühendislik ('89) ve Psikoloji (‘92) eğitimi gördü. Halen Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak çalışan Gülsoy ilk kitabını 1999 yılında Can Yayınları'ndan çıkardı. 2001 yılı Sait Faik Hikâye Armağanı, "Bu Kitabı Çalın" adlı kitabına, 2004 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü, "Bu Filmin Kötü Adamı Benim" adlı romanına, 2013 yılı Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü "Baba, Oğul ve Kutsal Roman" adlı romanına ve 2014 yılı Sedat Simavi Edebiyat Ödülü "Gölgeler ve Hayaller Şehrinde" adlı romanına verildi. Kitapları çeşitli dillere çevrilmektedir. Yapıtlarında akıcı bir üslup kullanan yazarın gerçekliğin ve zihinsel deneyimlerin aldatıcılığı, rüyalar, ölüm ve aklın sınırları gibi konuları ele aldığı söylenebilir. Öykü ve romanlarında türler arasında gidip gelmekten çekinmeyen Gülsoy edebiyat üzerine de inceleme ve denemeler yazmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi'nde vermekte olduğu yaratıcı yazarlık derslerini Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık adlı kitabında, Modernizm/Postmodernizm üzerine görüşlerini 602.Gece adlı inceleme kitabında yayımlamıştır. Son romanı Öyle Güzel Bir Yer Ki 2017 Kasımk ayında Can Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Murat Gülsoy aynı zamanda 2004 Yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin Genel Yayın Yönetmenliği ve 2014 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi müdürlüğü görevlerini sürdürüyor.
Murat Ülman
Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği (BRM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ülman (CE ’85) derneğin “Kapsayıcı İşletmeler ve Sosyal Girişimcilik” programlarının liderliğini yürütmektedir. BRM, iş yaşamında anlam arayan gençler arasında sosyal girişimciliğin bir kariyer alternatifi haline gelmesi, sosyal girişimcilerle firmalar arasında iş birlikleri kurulması ve firmaların kendi sektörlerinde sosyal fayda ve toplumsal değer üretimine yönelik ürün, hizmet ve süreçler geliştirmesi üzerine çalışmalar sürdürmektedir. BRM Türkiye’de ilk kez 2016 yılında Kapsayıcı İşletmeler Zirvesi’ni düzenlemiş, bu alanda akademisyenleri, özel sektör kurumlarını, STK’ları ve sosyal girişimcileri bir araya getirmiştir. Dernek halen İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle ve Beşiktaş Belediyesi, BKM, P&G ve Eti Gıda firmaları sponsorluğunda yürüttüğü Sosyal Girişimcilik Programı kapsamında 200 üniversite öğrencisine sosyal girişimcilik eğitimleri vermekte ve proje atölyeleri düzenlemektedir.
Nevzat Aydın
Nevzat Aydın, Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek sipariş sitesi Yemeksepeti’nin CEO’su ve kurucu ortağıdır. 1976 yılında doğan Aydın, Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra San Francisco Üniversitesi’nden MBA derecesini almak üzere Silikon Vadisi’ne gitmiş ve “yemeksepeti.com” projesini hayata geçirmek üzere Türkiye’ye dönmüştür. Yemeksepeti Mayıs 2015'de Türk Internet Tarihinin en büyük değerlemesiyle global sektör lideri Delivery Hero tarafından satın alınmıştır. Türkiye’deki girişimciliğe olan katkılarından ötürü 2010 yılında ABD Başkanı Barack Obama’nın gerçekleştirdiği Girişimcilik Zirvesi’ne çağrılan dünya çapındaki 150 girişimciden biri olan Nevzat Aydın Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi, TUSİAD Üyesi ve aynı zamanda Galata Business Angels Kurucu Üyesidir. 2013 ve 2015 yılında Fortune Türkiye Dergisi tarafından “40 Yaş Altı 40” listesinde 1. seçilmiş, 2017'de ise American Turkish Society Galası'nda Hayırseverlik Ödülü'ne layık görülmüştür. Nevzat Aydın’ın yatırımları arasında Lidyana.com, Buldumbuldum.com, Supplementer.com, Modacruz.com ve Street Bees ve Burda Bebek bulunmaktadır. Nevzat Aydın aynı zamanda Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesidir.
Prof. Dr. Özlem Öz
Özlem Öz (Ph.D. London School of Economics and Political Science) Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümümde çalışmakta ve küreselleşme ile organizasyon teorisi üzerine dersler vermektedir. Profesör Öz "The Competitive Advantage of Nations: The Case of Turkey" (Ashgate, 1999) ve "Clusters and Competitive Advantage: The Turkish Experience" (Palgrave MacMillan, 2004) başlıklı iki kitabın yanı sıra, coğrafi kümeler, İstanbul'un ekonomik coğrafyası ve kentsel dönüşüm dinamikleri, Istanbul film sektörünün tarihsel coğrafi evrimi ve mevcut mekansal yapısı ile bir organizasyonel form olarak kooperatifler üzerinde yoğunlaşan pek çok makalenin yazarıdır. Özlem Öz 2005 yılında TÜBA Sosyal Bilimler Teşvik Ödülünü ve 2007 yılında TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülünü almıştır.
Pelin Güven
Pelin Güven 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olmuştur. İş hayatına Finansbank Bilgi Teknolojileri bölümünde başlamıştır. Yönetim danışmanlığı Accenture Consulting’de geçirdiği 6 senede finansal servisler alanında bankacılık ve sigorta sektörünün farklı iş kollarında müşteri odaklı dönüşüm, süreç ve organizasyonel yapılandırma programlarında yer almıştır. 2012 yılında BKM’ye geçişi sonrası kartlı ödemeler sektör stratejilerinin oluşturulması, regülasyon yönetimi konularını yönetmiştir. Bu dönemden itibaren dijitalleşmeye yatırım yapan, dijital ödemeler ekosistemini büyüten, yaratılan ekosistemi sosyal faydaya dönüştüren ve bunu da kendi çalışanlarının DNAsına yansıtan BKM’nin şirket dönüşümünü sağlayan yönetim ekibinde yer almıştır. BKM’nin kartlı ödemeler sektöründe bulunduğu merkezi konum itibari ile ekosistemin sağlıklı büyümesi konusunda sektör büyüme stratejisi, finansal erişim, kart kullanım bilinci, hanehalkı borçluluğu gibi konuların analitik çalışmalarla desteklenerek yürütülmesini ve iletişimini koordine etmekten sorumludur. Şu anda BKM’de Strateji ve Bilgi Yönetimi Direktörü olarak çalışmaktadır.
Prof. Dr. Rana Sanyal
Rana Sanyal, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu. Kimya alanındaki doktora derecesini Boston Üniversitesi’ndeki organik sentez çalışmalarıyla aldı. Daha sonra Kaliforniya’da, bir biyoteknoloji şirketi olan Amgen’de, araştırmacı olarak çalıştı. 2004 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyesidir. Güncel araştırmaları kemoterapi için hedeflendirilmiş ilaç sistemleri ve biyomedikal uygulamalar için malzeme hazırlanması ile ilgilidir. Loreal Türkiye Genç Bilim Kadını, Novartis Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı ve Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı, Boğaziçi Üniversitesi Araştırmada Üstün Başarı ödüllerine layık görülmüştür. Dr. Sanyal, 26 adet uluslararası tescilli patent ve patent başvurusunda buluş sahibi olarak yer almaktadır. Uluslararası bir cazibe merkezi olan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi’nin müdürüdür. Rana Sanyal, araştırmalarının insana ulaşması için gerekli adımları tamamlamak üzere kurduğu RS Research firmasının bilimsel araştırmalar direktörü olarak görev yapmaktadır. RS Research firması geliştirdiği öncü ilaç taşıyıcı platformu ile tedavi sırasında yan etkilerin azalmasını ve etkinliğin artmasını sağlamaktadır. Portföyde bulunan bu “akıllı” ilaçların 2018 yılından itibaren klinik faza taşınması hedeflenmektedir.
Selim Bayraktar
17.06.1975 te 4.5 kilo doğdum.ailenin 3 kızından sonraki ilk oğlu oldum.küçükken okuldan kaçtım çünkü yeteri kadar oynayamadığımı farkettim.8 yaşımda sabahın erken saatlerinde evi yaktım.sora da beni jimnastik derslerine götürmeye başladılar.bu arada en sevdiğim renk mavi ve kırmızı.ilk,orta ve lise öğrenimimi herkesin bir şekilde bitirebildiği kenar mahalle okullarında yaptım.lise yıllarında antalyada tiyatro atölyesi kurslarına katıldım.palyaço oldum.sihirbazlık yaptım.ve bu sefer evden kaçtım çünkü tıbbı kazanmış bir insan nasıl olur da oyunculuğu tercih eder.sora ankara hacettepe üniversitesi devlet konservatuvarı oyunculuk bölümünü kazandım ve ömür boyu oynamaya karar verdim.hala oynamaya devam ediyorum.kendi hayallerimin peşinde koşma cesaretim hiçbir zaman bitmedi...
Selim Erkul
1977 yılında İzmir’de dünyaya geldim. Orta ve lise eğitimini İzmir Tevfik Fikret Lisesinde tamamladıktan sonra 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazanarak eğitimime devam ettim. 1996 yılında Genç ‘TV’nin kuruluş aşaması ile televizyon dünyasına adım attım. Number One TV’de yayın müdürlüğü, belgesel kanalı Discovery ve çocuk kanalı Nickoledion’da yayın planlama görevlerinde çalıştım. Burada edindiğim bilgilerle şu an yayın hayatına devam etmekte olan Dream TV’yi kurdum. 2006 yılında Focus Film prodüksyon şirketi ile dizi ve film sektörüne geçiş yaptım. 7 yıl boyunca çalıştığım bu şirkette 3000 saate yakın içerik ürettim. 2013 yılında kendi şirketim olan Scor Films’i kurarak fantastik öğeler barındıran Sana Bir Sır Vereceğim adlı diziyi yaptım. Bu süreç içerisinde senaryo yazımına ağırlık vererek projeler hazırlamaya başladım. Bunlardan biri de Poyraz Karayel’dir. 2015 yılında D Productions’da iş geliştirme direktörü olarak işe başladım. Burada hem Kanal D hem de BluTV için içerik ürettim. Kanal D için Adı Efsane, BluTV için de Masum dizilerinin proje gelişimlerini ekibimle geliştirdim. Halen Doğan TV İş Geliştirme Direktörü olarak çalışmaya devam etmekteyim.
Tankut Turnaoğlu
Mart 2013'ten bu yana P&G Türkiye ve Kafkasya Genel Müdürlüğü görevini yürüten Turnaoglu P&G kariyeri boyunca pek çok ülke ve pozisyonda görev aldı. Turnaoğlu; Kazakistan'da Orta Asya ve Kafkasya Ülke Müdürü, Brüksel'de Orta ve Doğu Avrupa Kumaş Bakım Pazarlama Müdürü, Singapur'da Asya ve Avustralya bölgesi Kumaş Bakımı Genel Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu. Spor yoluyla çocukların ve gençlerin özgüvenini artıran programlara önem veren Turnaoğlu, Türkiye’ye dönüşü ile birlikte çocukların sporla büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla Olimpik Anneler hareketini hayata geçirdi. Bugün, Olimpik Anneler hareketi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda Türkiye’den 30 sporcuyu ve annelerini destekliyor. İ çerisinde yenilikçilik barındıran iş fikirlerini, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini ve şirket içi çalışma kültürünü destekleyen Turnaoğlu, P&G Türkiye Yeni Nesil Ofise Taşınma projesine öncülük etti. Yeni ofisin Y kuşağının hem kariyer hem de kişisel anlamda gelişim ihtiyaçlarına göre oluşturulmasına ve yeni bir çalışma kültürü yaratılmasına destek oldu. Şirket içi girişimciliğe önem veren Turnaoglu, yenilikçi girşimler ile alakalı ortaklıklar, yarışma ve şirket ziyaretlerini organize eden bir ekip kurulmasına öncülük etti. Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin gelişimini de destekleyen Turnaoğlu, Endeavor Türkiye’nin yönetim kurulunda P&G'yi temsil etmektedir. Turnaoğlu aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ABFT) Başkan Yardımcılıklarını; İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)’nin yönetim kurulu üyeliğini üstlenmektedir. Samsun Bafra doğumlu Turnaoğlu Samsun Anadolu Lisesi ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olup, burslu olarak kabul edildiği Massachusetts Üniversitesi Uluslararası Finans ve Pazarlama çift anadal yüksek lisansını onur derecesi ile bitirdi. Turnaoglu evli ve üç çocuk babasıdır.
Umut Aral
Umut Aral 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Galatarasay Lisesi'nden mezun olup Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tamamladı. 2002 yılında başladığı yönetmenlik kariyerinde Vodafone, McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi, Nestle, Unilever gibi pekçok ulusal ve uluslararası marka için 250’nin üzerinde TV reklam filmi yönetti. Yönettiği reklam filmleri katıldığı festivalden kendi dallarında pekçok ödülle döndü. Üniversite yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları'nda 6 tiyatro eserinde başrol oyunculuğu, metin yazarlığı ve reji yaptı. Yine bu süre zarfı içerisinde Galatasaray Lisesi'nde 2 tiyatro oyunu ve bir de müzikal sahneye koydu. 1999 yılında ilk kısa filmi ''otuzdört''ü çekti. Film pekçok ulusal film yarışmasında ödül aldı, uluslararası film festivallerinde gösterildi. 2005 yılında, ''Çarpışma'' isimli ikinci kısa filmini çekti. ''Çarpışma'' katıldığı yurtiçi ve yurtdışı film festivallerinde 13 ödül kazanmasının yanı sıra Locarno, Raindance, Drama gibi uluslararası önemli festivallerde de gösterildi. 2015 yılından beri yurtiçi ve yurtdışında sinema okumak isteyen öğrencilere burs veren Mithat Alam Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Umut Aral, şu anda profesyonel olarak yurtiçi ve yurtdışında yönetmen olarak çalışmaya devam etmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında yönetmenliğe devam eden Umut Aral en son olarak BluTV için hazırlanan 7Yüz dizisinin bir bölümünü yönetmiştir.
Yalçın Birol
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümü mezunu olan Yalçın Birol, 20 yılı aşkın süredir medya sektörünün dergi, radyo, TV ve dijital olmak üzere farklı mecralarında yöneticilik yapmaktadır. 2006 senesinde MTV Türkiye’nin kuruluşunda yer aldı ve Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Görevi süresince 2008 yılında Emre Aydın’ın Liverpool’da ve 2009 yılında Manga’nın Berlin’de kazandığı MTV Avrupa Müzik Ödülleri sürecini yönetti. Moda tasarımcısı Arzu Kaprol ile Studio Kaprol projesinde birlikte çalıştı. İstanbul, Paris , Berlin defilelerinin görsel tasarımı, müzik ve kurgusunu hazırlayarak yönetti. Sanatçılara müzik videosu , markalara özel dijital içerikler oluşturdu ve reklam filmlerinin yönetmenliğini yaptı. Youtube’un popüler müzik içeriklerinden Joy Turk Akustik ve yeni yeteneklerin performanslarına yer veren bağımsız müzik içerik kanalı B!P’in yapımcısı. 2012 senesinde Türkiye’deki indie müzik akımını desteklemek amacıyla The Away Days, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet gibi son dönemin bilinen gruplarının şarkılarına yer verdiği Zeplin adında 7/24 Türkçe-Indie müzik yayını yapan radyo istasyonunu kurdu. Son 2 yıldır Avrupa’nın en büyük festivallerinden Macaristan’da düzenlenen Sziget Festival ile birlikte çalışmaktadır. 2015 yılında Yok Öyle Kararlı Şeyler ve 2016 yılında Sattas isimli müzik gruplarının Budapeşte’de düzenlenen festivalde sahne almasını sağlayan Sziget Talent Turkey isimli müzik yarışmasının kurucusudur. Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma’nın Metro FM’de yayınlanan Ara Gaz isimli radyo programının ve Zuhal Topal’ın sunduğu Zuhal Topal’ın Günlüğü adındaki sabah programlarının yaratıcısı ve yapımcısıdır. Türkiye’nin ilk ve en çok dinlenen dijital radyo platformu Karnaval.com’un kuruluşunda yer aldı ve grubun yayın yönetmenliğini yaptı. 2014 yılı itibariyle şirket bünyesinde içerik departmanını kurarak mobil alanında video ve editoryal içerikler üretilmesini sağladı. Yalçın Birol, Karnaval Media Group’un CCO’su olarak görevini yürütmektedir.
Yeşim Gürer Oymak
Yeşim Gürer Oymak, St. Benoit Fransız Lisesi'nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili (’95) ve Edebiyatı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı. 1996-2016 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak görev alan Gürer Oymak, bu dönemde Müzikoloji Bölümü Başkanlığı ve Osmanlı Müziği Araştırma Merkezi’nin (OMAR) yönetim kurulu üyeliği görevlerini de üstlendi. 2000-2006 yılları arasında İş Sanat Kültür Merkezi’nin Sanat yönetmenliğini yürüten Oymak, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı görevinin yanı sıra, 2006 yılından bu yana İstanbul Müzik Festivali ve Leyla Gencer Şan Yarışması’nın direktörlüğünü sürdürmektedir. 2014 yılında Polonya-Türkiye kültürel ilişkilerine katkıları nedeniyle, Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından “Bene Merito” nişanına layık görülmüştür.
Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos
Yorgo İstefanopulos 1967 yılında Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında Robert Kolej Yüksek Okulu’ndan birincilikle mezun oldu. Yüksek lisansını Massachusetts Institute of Technology(MIT)’de 1967-1969 yılları arasında, doktorasını ise yine aynı üniversitede 1969-1972 yılları arasında yaptı. 1972 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaya başladı. 1982 yılında Doçent ve 1988 yılında Profesör unvanlarını almaya hak kazandı. 1972 yılından 2005 yılına kadar Boğaziçi Üniversite'nde çalıştı. Bu süre zarfında 1985-1986 yılları arasında Ohio State University’de konuk Doçent olarak çalıştı. Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos akademik görevleri yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi’nde: Biyomedikal Mühendisliği Enstitü Müdür Yardımcısı(1982-1994) FBE Sistem ve Kontrol Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı(1985-2005) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı(1982-1992) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı(1992-1998) Biyomedikal Mühendisliği Enstitü Müdürü(1994-2005), Işık Üniversitesi’nde ise: Mühendislik Fakültesi Dekanı(2005-2012) Rektör Danışmanı(2012-2015) gibi idari görevler de üstlenmiştir. Prof. Dr. İstefanopulos 2005 yılından bu yana Işık Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde ders vermeye ve Nisan 2015'ten beri Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaya devam ediyor.
Prof.Dr. Yücel Yemez
Yücel Yemez, 1968 İzmir doğumludur. 1982: Bornova Anadolu Lisesi, 1985: Ankara Fen Lisesi ve 1989: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunudur. Doktora tezini Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü’nde tamamladıktan sonra 2000 senesine dek ENST - Paris’te (Télécom ParisTech) araştırmacı olarak çeşitli projelerde çalıştı. 2000 senesinden bu yana Koç Üniversitesi Bilgisayar Müh. Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yapay görme ve insan-makina etkileşimi başlıca araştırma alanlarıdır
Prof. Dr. Zafer Yenal
Prof. Dr. Zafer Yenal 2000 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak dersler vermekte ve araştırmalarını sürdürmektedir. Doktora çalışmalarını Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlamış olan Yenal, ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden 1989 yılında mezun olmuştur. Çalışma alanları arasında tarım ve kır sosyolojisi, yemek kültürü çalışmaları ve tarihsel sosyoloji bulunmaktadır. Çağlar Keyder’le birlikte yazdığı son kitabı Bildiğimiz Tarımın Sonu başlığıyla 2013’de İletişim Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yenal, New Perspectives on Turkey ve Gastronomica: The Journal of Critical Food Studies dergilerinin Yazı Kurulu’nda yer almakta, Ağustos 2016’dan bu yana Rektör Danışmanlığı görevini sürdürmektedir.
Zafer Yılmaz
Zafer Yılmaz 1987 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta okulu Özel Bilfen İlkokulu'nda, liseyi Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde okudu. Üniversiteye İstanbul Üniversitesi İkstisat Fakültesinde başlayan Zafer Yılmaz, bu okulda okumaya devam ediyor. İş hayatına Duru Tiyatro'da prodüksiyon menajeri olarak başladı ve oyunculuk, yönetmen yardımcılığı, çevirmenlik gibi görevleri üstlendi. 2009 yılında, bugün hala devam eden Akustikhane programının yapımcılığı ve sunuculuğu görevine başlayan Zafer Yılmaz, aynı zaman 12 Yapım Ajans başkanı olarak dijital dünyada markalara danışmanlık veriyor.
Prof. Dr. Zeynep Atay
Naz Zeynep Atay Gök, akademik kariyerine 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak başladı. 1994 yılında Doçent, 2000 yılında da Profesör ünvanlarını almaya hak kazandı. Halen aynı bölümde Fizikokimya anabilim dalında çalışmalarına devam etmekte. Araştırma konuları arasında Fizikokimya’nın bir alt dalı olan Yüzey Kimyası, özellikle de mikro ve nano emülsiyonlar, vesiküller, nano parçacıklar gibi organize sistemlerin bünyelerinde kapsüllenmiş kimyasalların taşınması sayılabilir. Prof. Atay, akademik görevleri yanısıra sırasıyla: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (1997-2001); Yaz Okulu Koordinatörlüğü (2001-2004); Öğrenci İşleri Dekanlığı (2008-2012) ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü (2013-2017) gibi idari görevler de üstlenmiştir. 2016 yılından beri Rektör Yardımcılığı görevini sürdüren Prof. Atay, Eylül 2017 itibarıyla Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Erasmus+ Kurumsal Koordinatörü ve Mevlana Kurumsal Koordinatörü görevlerini de yürütmektedir.
Zeynep Meydanoğlu
Zeynep Meydanoğlu, Ülke Temsilcisi, Ashoka Türkiye..... Zeynep Meydanoğlu on yılı aşkın süredir Türkiye'de sivil toplum ve filantropinin gelişmesine yönelik kapasite geliştirme, altyapı oluşturma ve yenilikçi modeller hayata geçirme alanlarında çalışıyor. Türkiye'de sivil topluma ilişkin ilk ve en kapsamlı araştırma çalışması, daha elverişli bir yasal ve malı altyapı için savunuculuk faaliyetleri, bağışçı vakıfları (community foundations), sosyal girişim ve sosyal finans gibi yenilikçi yaklaşımlarla ilgili tecrübesi, pek çok yayın ve makalesi bulunuyor. Ashoka'ya katılmadan önce Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı'nda (TÜSEV) Program Direktörü olarak görev yapan Zeynep, aynı zamanda Türkiye kadın hareketine aktif olarak katılıyor. 2009-2012 arasında yönetim kurulunda yer aldığı KA-DER’in üyesi, Mor Çatı ve KAMER gönüllüsü. Sivil Toplum için Destek Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. Lisans derecesini Kanada’daki McGill Universitesi’nden Siyaset Bilimi ve Kültürel Çalışmalar dallarında aldı, halen Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku programında tez çalışmasına devam ediyor.
Doç. Dr. Zeynep Uysal
2001 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan Zeynep Uysal, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı anabilim dalından doktora derecesini aldı. 2001-2003 yılları arasında Oxford Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Ayrıca 2014-2016 yılları arasında Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yarı zamanlı olarak modern roman dersleri verdi. Olağanüstü Masaldan Çağdaş Anlatıya: Muhayyelat-ı Aziz Efendi adlı kitabı 2006’da ve Edebiyatın Omzundaki Melek: Edebiyatın Tarihle İlişkisi Üzerine Yazılar adlı derlemesi 2011 yılında yayımlandı. Halit Ziya Uşaklıgil’in romanlarında modern bireyliği incelediği son kitabı Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Modern Osmanlı Bireyi 2014 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Makaleleri Journal of Turkish Studies, Toplum ve Bilim, Notos gibi dergilerde yer aldı. Modern Türk edebiyatı, Türkçede roman ve öykü ve edebiyat kuramları üzerine dersler vermektedir. Edebiyat ve milliyetçilik, edebiyat ve tarih ilişkisi, edebiyat ve mekan ilişkisi üzerine çalışmalar yapmaktadır. 2016’dan beri Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanlığı görevini yürütmektedir.